ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021/22

“Το Ταξίδι της Παπλωματούς”
“Ας βάλουμε Χρώμα!”
“Ο Πρίγκιπας Που Δεν του Άρεσαν τα Παραμύθια”
“Ιστορίες Αισώπου”

Για κρατήσεις και πληροφορίες: 22270420 και 99485083

Περιληψεις Εργων      Ημερολογιο Παραστασεων

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ

Τζίνι, Πήτερ Παν – Η Ιστορία Ξεκινά!

Λίγα λόγια για το έργο:
Το βράδυ που η μικρή μας ηρωίδα, η Μαίρη Λη, κλείνει τα δώδεκα της χρόνια, έρχεται αντιμέτωπη με τον κύριο Σκοτεινό, που προσπαθεί να εξαφανίσει, μια για πάντα, τα παραμύθια. Έτσι η μικρή Μαίρη Λη, δεν έχει παρά να βάλει μπρος το σχέδιό της, για να σώσει τα παραμύθια κι έτσι κάνει μια ευχή στο πιο λαμπρό αστέρι τ’ουρανού για να την βοηθήσει. Εμφανίζονται στο παράθυρό της ο Πήτερ Παν και το Τζίνι και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι στα παραμύθια, ψάχνοντας να βρούν τη λύση στο πρόβλημά τους. Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, δράση, απίστευτες γκάφες και πολύ χιούμορ, που τους βοηθά να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να πιστεύουμε στον εαυτό μας, τι σημαίνει πραγματική φιλία, αγνή αγάπη, αλλά και το πόσα πολλά μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι. Θα καταφέρει άραγε η Μαίρη Λη, μαζί με τους άλλους ήρωες, να γλιτώσουν απο τον Σκοτεινό και να σώσουν τα παραμύθια;

Ας βάλουμε Χρώμα!

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Μπιάνκο, είναι ένας παπαγάλος με άσπρα φτερά που ζει μαζί με τη φίλη του τη Μάινα στο δάσος. Στον Μπιάνκο δεν αρέσει καθόλου που δεν έχει ούτε ένα διαφορετικό χρώμα στα φτερά του. Η φίλη του η Μάινα, που έχει μόνο μαύρα φτερά, του προτείνει να κάνουν ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο, για να συνειδητοποιήσει πόσο χρώμα υπάρχει γύρω του. Κάνουν μαζί ένα συναρπαστικό ταξίδι μυρίζοντας το καφέ χώμα της Αφρικής και της μυρωδιές της Ελληνικής  κουζίνας, μαθαίνουν κινέζικα και ινδικά στο ταξίδι τους στην Ασία, βλέπουν καγκουρώ στην Αυστραλία και συναρπάζονται με τη διαφορετική Αμερική. Μέσα απ’το ταξίδι τους μαζεύουν χίλιαδυο χρώματα και ο Μπιάνκο δεν είναι πια λυπημένος, έχοντας μαζέψει απ’το ταξίδι του χρώματα κι εμπειρίες.

Ο Πρίγκιπας Που Δεν του Άρεσαν τα Παραμύθια

Λίγα λόγια για το έργο:
Οι ήρωες της ιστορίας μας είναι ο Πρίγκιπας που δεν του άρεσαν τα Παραμύθια και η αδελφή του η Νένα που αγαπά πολύ τα παραμύθια και τις μεταμφιέσεις μέσα από αυτά. Ένα βράδυ εμφανίζεται στον ύπνο του Πρίγκιπα η μπλε νεράιδα, που τον στέλνει να ταξίδι σε τρία παραμύθια, στα οποία συναντά τη Χιονάτη, την Γιασμίν από το παραμύθι του Αλαντίν και τον Κοντορεβυθούλη, οι οποίοι προσπαθούν να τον κάνουν να αγαπήσει τα παραμύθια.  Τα παιδιά συμμετέχουν στην παράσταση και μέχρι το τέλος του παραμυθιού ακούν σημαντικά μηνύματα όπως το πόσο σημαντικό είναι να λύμε «Ευχαριστώ» και «Παρακαλώ», πόσο σημαντικές είναι οι λέξεις ΑΓΑΠΗ, ΦΙΛΙΑ και ΥΠΟΜΟΝΗ, όπως επίσης το πόσο όμορφο είναι να δίνουμε σε άλλα παιδάκια, που δεν έχουν την ευκαιρία να έχουν όσα έχουμε εμείς, αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε πια.