ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙΠΕΡΙΟΔΟΣ 2022/23

“Τετράδυμοι”
“Το Ταξίδι της Παπλωματούς”
“Ας βάλουμε Χρώμα!”
“Ο Πρίγκιπας Που Δεν του Άρεσαν τα Παραμύθια”
“Ιστορίες Αισώπου”

Για κρατήσεις και πληροφορίες: 22270420 και 99485083

Περιληψεις Εργων      Ημερολογιο Παραστασεων

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ

Τετράδυμοι

Λίγα λόγια για το έργο:
Μια όμορφη και ρομαντική ιστορία , που στόχο έχει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους τη συναισθηματική και όχι την υλιστική αξία των πραγμάτων. Οι Τετράδυμοι είναι ίδιοι στην όψη, σαν τέσσερις σταγόνες νερό, μα ο χαρακτήρας τους είναι εντελώς διαφορετικός. Ξεκινούν λοιπόν ένα ταξίδι για να κερδίσουν το σεβασμό της μητέρας τους και να αποδείξουν πως μπορούν να ανοίξουν τα δικά τους φτερά στη ζωή. Τεμπελιά, διασκέδαση, πονηριά, κλεψιά αλλά και αγάπη, φροντίδα, αφοσίωση και πίστη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Τέσσερις όψεις του ίδιου νομίσματος, που λειτουργούν μέσα στην παράσταση, σαν μία μικρογραφία του κόσμου μας. Ποιος τελικά θα καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό της μάνας του αλλά και την καρδιά της Αγνής, που τους περιμένει να γυρίσουν υπομονετικά.

Ας βάλουμε Χρώμα!

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Μπιάνκο, είναι ένας παπαγάλος με άσπρα φτερά που ζει μαζί με τη φίλη του τη Μάινα στο δάσος. Στον Μπιάνκο δεν αρέσει καθόλου που δεν έχει ούτε ένα διαφορετικό χρώμα στα φτερά του. Η φίλη του η Μάινα, που έχει μόνο μαύρα φτερά, του προτείνει να κάνουν ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο, για να συνειδητοποιήσει πόσο χρώμα υπάρχει γύρω του. Κάνουν μαζί ένα συναρπαστικό ταξίδι μυρίζοντας το καφέ χώμα της Αφρικής και της μυρωδιές της Ελληνικής  κουζίνας, μαθαίνουν κινέζικα και ινδικά στο ταξίδι τους στην Ασία, βλέπουν καγκουρώ στην Αυστραλία και συναρπάζονται με τη διαφορετική Αμερική. Μέσα απ’το ταξίδι τους μαζεύουν χίλιαδυο χρώματα και ο Μπιάνκο δεν είναι πια λυπημένος, έχοντας μαζέψει απ’το ταξίδι του χρώματα κι εμπειρίες.

Ο Πρίγκιπας Που Δεν του Άρεσαν τα Παραμύθια

Λίγα λόγια για το έργο:
Οι ήρωες της ιστορίας μας είναι ο Πρίγκιπας που δεν του άρεσαν τα Παραμύθια και η αδελφή του η Νένα που αγαπά πολύ τα παραμύθια και τις μεταμφιέσεις μέσα από αυτά. Ένα βράδυ εμφανίζεται στον ύπνο του Πρίγκιπα η μπλε νεράιδα, που τον στέλνει να ταξίδι σε τρία παραμύθια, στα οποία συναντά τη Χιονάτη, την Γιασμίν από το παραμύθι του Αλαντίν και τον Κοντορεβυθούλη, οι οποίοι προσπαθούν να τον κάνουν να αγαπήσει τα παραμύθια.  Τα παιδιά συμμετέχουν στην παράσταση και μέχρι το τέλος του παραμυθιού ακούν σημαντικά μηνύματα όπως το πόσο σημαντικό είναι να λύμε «Ευχαριστώ» και «Παρακαλώ», πόσο σημαντικές είναι οι λέξεις ΑΓΑΠΗ, ΦΙΛΙΑ και ΥΠΟΜΟΝΗ, όπως επίσης το πόσο όμορφο είναι να δίνουμε σε άλλα παιδάκια, που δεν έχουν την ευκαιρία να έχουν όσα έχουμε εμείς, αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε πια.