ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/24

“Grimm Story”
“Ο Πρίγκιπας Που Δεν του Άρεσαν τα Παραμύθια”
“Ας βάλουμε Χρώμα!”
“Του Αισώπου Ιστορίες”
“Όταν Αγαπάς”
“Στην Μπουκλοχώρα – Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” (Δεκέμβριος 2023)

Για κρατήσεις και πληροφορίες: 22270420 και 99485083

Περιληψεις Εργων      Ημερολογιο Παραστασεων

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ

Grimm Story

Λίγα λόγια για το έργο:
Μια ιστορία βασισμένη, σε τρία πολύ γνωστά παραμύθια των αδερφών Γκριμ, όπου ο Χάνσελ και η Γκρέτελ συναντούν τον έξυπνο Ραφτάκο και την Ωραία Κοιμωμένη. Ο Έξυπνος Ραφτάκος πάει στην πριγκίπισσα της χώρας, ώστε να μπορέσει να λύσει το γρίφο που θα του βάλει και να καταφέρει να γίνει βασιλιάς. Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία μαθαίνει τη σημασία του να έχει κανείς πίστη στον εαυτό και τις ικανότητές του. Ταυτόχρονα βοηθά τον Χάνσελ και την Γκρέτελ. Μαζί ενωμένοι καταφέρνουν να ξυπνήσουν την ωραία κοιμωμένη από τα εκατό χρόνια ύπνου. Έτσι ανακαλύπτουν το πόσο σημαντικό είναι να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο και να είμαστε ενωμένοι, όπως επίσης, τη σημασία της συγγνώμης, του να αναγνωρίζει κανείς τα λάθη του και να επανορθώνει γι’ αυτά.

Όταν Αγαπάς

Λίγα λόγια για το έργο:
Στην παράσταση γίνεται αναφορά στο τι σημαίνει να είμαι καλός θεατής στο θέατρο. «Ο Οκτάβιος το χταπόδι και τα οχτώ του Παπούτσια» Ο Οκτάβιος είναι ένα πλούσιο χταπόδι που ζει στο βυθό της θάλασσας. Είναι η μέρα των γενεθλίων του και βρίσκει αυτή την ευκαιρία να χαρίσει τα δώρα του σε φίλους του που τα έχουν ανάγκη. «Ένας αλλιώτικος Καρχαρίας» Ο Καρχαντίνος στεναχωριέται πολύ που είναι διαφορετικός από τους άλλους καρχαρίες του βυθού. Βρίσκει όμως την ευκαιρία να κάνει την αδυναμία του δύναμη και να κερδίσει την αποδοχή των φίλων του. «Η Φαντασμένη Αγελάδα» Η Λίτσα, η αγελαδίτσα της ιστορίας μας είναι πολύ περήφανη και κακότροπη με όλους στη φάρμα. Τι θα γίνει άραγε που θα την αλλάξει και να την κάνει να έχει καλούς τρόπους με τους φίλους της; Θα την συγχωρέσουν οι φίλοι της;  Στην παράσταση συμμετέχουν και τα παιδιά.

Η διάρκεια της παράστασης είναι περίπου 50 λεπτά.

Στην Μπουκλοχώρα – Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο βασιλιάς της Μπουκλοχώρας έχει μανία με τα χτενισμένα μαλλιά και την εξωτερική εμφάνιση και του ιδίου και των κατοίκων του. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων διοργανώνει διαγωνισμό για την καλύτερη Μπούκλα στη Χώρα (το καλύτερο χτένισμα). Όλα ανατρέπονται όταν στο διαγωνισμό κάνει την εμφάνισή της η Ζωή με κοντό μαλλί. Θα αλλάξει άραγε την ψυχρή καρδιά του βασιλιά;

Μια όμορφη θετική ιστορία που αγγίζει με πολύ λεπτό τρόπο τον παιδικό καρκίνο. Το έργο δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη Ζωή και δείχνει πόσο σημαντικό είναι να παλεύουμε υπερνικώντας όποιο εμπόδιο σταθεί μπροστά μας στην πορείας της ζωής μας.

Η Ζωή, το κορίτσι της ιστορίας μας, παλεύει και νικάει το κακό και είναι έτοιμη για νέο ξεκίνημα στη ζωή της. Η λέξη καρκίνος δεν αναφέρεται ποτέ στο κείμενο της παράστασης.