Το Θέατρο μας

Από το 2012 το Θέατρο Μασκαρίνι ασχολείται με το παιδικό θέατρο με παραστάσεις σε όλη την Κύπρο σε θέατρα και σχολεία. Στόχος μας είναι σύντομα να επεκταθούμε και σε παραστάσεις που αφορούν ηλικιακά μεγαλύτερο κοινό.

Προσωπικό & Διεύθυνση

Διευθυντες

Καλλιτεχνικός Διευθυντής / Πέτρος Κονόμου
Διευθυντής, Γραμματέας / Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης

Μαρκος Ιουλιος Δρουσιωτης

Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (2013). Από τότε συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Νεοκλή Νεοκλέους, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Στέλιο Καυκαρίδη, Φώτο Φωτιάδη, Νίκο Χαραλάμπους, Μαγδαλένα Ζήρα, Νίκο Νικολαΐδη, Χρίστο Νικολάου, Πέτρο Κονομου, Αχιλλέα Γραμματικόπουλο, Δημήτρη Κουρούμπαλη, Κατερίνα Λούρα, Άγι Παίκο και άλλους, σε πάνω από 30 επαγγελματικές παραστάσεις. Από το 2012, μαζί με το συνεργάτη και ηθοποιό Πέτρο Κονόμου, είναι διευθυντής στο Θέατρο ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ.  Από το 2014 σκηνοθετεί παράστάσεις του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Ομίλου Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου με τέσσερις συμμετοχές μέχρι στιγμής στο Παγκύπριο Φεστιβαλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και τρεις βραβεύσεις. Φέτος (2019), σκηνοθετεί για 5η συνεχή χρονιά τον ίδιο όμιλο και ταυτόχρονα διδάσκει θέατρο σε παιδιά και ενήλικες σε άλλες ομάδες.

Πετρος Κονομου

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (2003). Έλαβε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές στα κυπριακά κανάλια και από το 2007 συμπαρουσιάζει την παιδική εκπομπή του ΡΙΚ «Στη Χώρα του Γιατί». Έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα θέατρα στο νησί και μερικές από τις παραγωγές που έλαβε μέρος είναι: ΒΑΤΡΑΧΟΙ, ΕΙΡΗΝΗ, ΚΥΚΛΩΠΑΣ, ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ ΝΙΑΤΑ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ, Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ, ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΣΥΖΕΙ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ, MARY POPINS, LION KING, ΠΕΣ ΤΑ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΓΚΟΛΠΕΡΤ, ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ. Έχει λάβει μέρος σε πολλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις και από το 2012 έχει ιδρύσει το ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ που ασχολείται κυρίως με το παιδικό θέατρο, σε συνεργασία με καλούς φίλους. Παραστάσεις που έχει ανεβάσει το ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΑΚΡΙΝΙ: «Χάνσελ και Γκρέτελ, «Πινόκιο»,  «Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά», «Αλαντίν», «Το Δώρο της Παπλωματούς», «Ο Μάγος του ΟΖ», «8 Νταν… Στην Κιβωτό».